Bitmain-medstiftere løser langvarig uenighet om selskapets fremtid

  • Bitmains medstiftere er enige om å bosette seg etter en langvarig kamp om makt.
  • Forliket inkluderer administrerende direktør og styreleder, Jihan Wu, som fratrer stillingene sine for å lede selskapets virksomhet i Norge og USA.
  • Med den flerårige striden om, snur det innflytelsesrike selskapet „en ny side med store muligheter fremover“

Trust Project er et internasjonalt konsortium av nyhetsorganisasjoner som bygger standarder for åpenhet.

Medstifterne av Bitcoin-gruveselskapet Bitmain har kommet til et forlik etter en årelang tvist om selskapets fremtid.

I forliket vil nåværende administrerende Profit Revolution direktør og styreleder i Bitmain, Jihan Wu, trekke seg fra sin posisjon for å gi plass til den andre medstifteren Micree Zhan.

Zhan gikk med på å kjøpe Bitmain-aksjer til en verdi av 600 millioner dollar, som representerer litt over halvparten av totalen, som en del av overføringen av makt.

Bitmain vil beholde fem seter i styret, hvorav tre Zhan kan velge, mens de to andre skal utnevnes av Wu.

I tillegg vil et firma kalt Bitdeer avvikle fra Bitmain og vil ta kontroll over selskapets virksomhet i Norge og USA.

Avtalen markerer slutten på en flerårig tvist som fikk begge medstifterne til å kjempe mot hverandre om makten i selskapet. Noen i gruvesamfunnet hevdet at denne maktkampen førte til at selskapet falt litt bak i konkurransekraften.

Bitmain’s Journey

Bitmain er det største og uten tvil det mest innflytelsesrike gruveselskapet i kryptovalutaverdenen. Selskapet ble etablert i 2013 og ble lansert med sitt beryktede AntMiner-gruvedrift.

Gruvedrift-maskinvaren er ofte omtalt blant de mest populære valgene for gruvearbeidere i alle størrelser globalt.

Selskapet er også vert for Antpool, det største gruvebassenget i verden, og kontrollerer over 7% av Bitcoins gruvedrift. Bassenget er også ansvarlig for gruvedrift i underkant av 8% av alle Bitcoin-blokker.

Faktisk, da Bitcoin-gruvearbeidere vurderte en rekke forslag om å oppgradere nettverket gjennom årene, så mange mot gruvekjempen for å se hva gruvearbeiderne signaliserte.

Hva neste for Top Miner?

Med forliket kommer det nye utsiktene for det innflytelsesrike gruveselskapet. Wu, sier avtalen „snur en ny side med store muligheter fremover“ for Bitmain.

Han fortsatte med å si at han likte tiden sin i spissen for selskapet, og ønsket Bitmain lykke til for fremtiden når han tar roret ved Bitdeer.

Det er ingen tvil om at for Bitmain markerer dette oppgjøret slutten på en tid da en av de opprinnelige grunnleggerne avgår.

Likevel fortsetter Bitcoin-gruveindustrien å se rask vekst. Som bransjens største aktør vil Bitmain trolig fortsette å lede sektorens vekst i fremtiden.